مجلهی ویلا شمارهی 15
نسخهی مونوگراف
سخنرانی فیروز فیروز
معمار و هنرمند ایرانی
کشف ریشهها
آیین رونمایی از شمارهی پانزدهم مجلهی ویلا
چهارشنبه 24 آبانماه 1402
درود به همه و خوش آمدید به این باغ زیبا، چراکه باغ به خودی خود یک ویلاست؛ ما ایرانیها ویلا را «کوشک» مینامیم و کوشک همیشه در باغ است؛ و برای ما ایرانیان باغ مفهموم ویلا را دارد!
جناب آقای فیرو فیروز در آغاز سخنرانی خودشان به باغ زیبایی که محل رونمایی از شمارهی پانزدهم مجلهی ویلا «ویژهنامهی ویلاها در کشور ایتالیا، کشف ریشهها»، اشاره کردند. ایشان با عنوان عبارت "باغ به خودی خود یک ویلا است!"، با این توضیح که "ما در ایران نام ویلا را کوشک می گذاریم و کوشک همیشه در باغ است پس واقعاً خوشحالم که در تعبیر ویلای ایرانی هستیم"، باب سخنرانی خود را گشودند.
آقای فیروز «ویلا» را واژهای ایتالیایی و اصطلاحی برگرفته از لاتین معرفی کردند اما آن را مفهومی دانستند که از یونان تا ایران، از ژاپن تا سرتاسر اروپا و مصر گسترده شده است. بنابراین «ویلا» را موضوعی بینالمللی عنوان کردند که سکویی از معماری برای تجربه کردن بوده است و به نوعی شیوهی زندگی ما را نیز باز تعریف میکند.
ایشان دربارهی ویلای ایتالیایی که موضوع مراسم بود اروپا را بهویژه در سالهای پس از جنگ وامدار میراث معماری و طراحی معماران ایتالیایی دانستند و از تجربهی کار از نزدیک با «ویتوریو جورجینی» صحبت کردند. ایشان جورجینی را مردی نوآور و بهشدت نگران طبیعت یاد کردند و با خاطراتی از طراحیهای ویلایی او و رابطهی طرحهایش با طبیعت محوریت سخنرانیشان را به سمت طرح پرسشهایی از رابطهی بین طبیعت و معماری و انسان بردند.
فیروز فیروز با نقل عبارتی از «اسلاوی ژیژک» توجه مهمانان را به سوی بحرانهای زیستمحیطی و خطر نابودی کرهی زمین و انسان جلب کردند و در پایان به امید روزی که به دلیل مالکیت در صدد نابودی زیستگاهمان نباشیم، سخنرانی خود را به پایان رساندند. [...]
برای خواندن متن اصلی سخنرانی کلیک کنید.
برای مشاهدهی فیلم کامل این سخنرانی و شنیدن پادکست آن به صفحهی رسمی مجلهی ویلا در یوتوب مراجعه نمایید.
#ویلا_تیوی