مسابقه‌ی طراحی کاما - ۱۴۰۲

مسابقه‌ی طراحی کاما - 1402 
آیین اعلام برندگان مسابقه‌ی «طراحی گووه‌ی نگهدارنده‌ی شیشه در جان‌پناه‌های شیشه‌ای»، در روز چهارشنبه 7 تیر ماه 1402 در محل ویلای تارنگ و با حضور هیئت داوران، شرکت‌کنندگان فینالیست و تعدادی از طراحان، معماران و دانشجویان رشته‌ی معماری و طراحی صنعتی برگزار شد.

این رویداد با یک دقیقه سکوت و ادای احترام به سرکار خانم «اعظم اسکندری»، عضو پنل داوری به‌جهت ضایعه‌ی از دست دادن فرزندشان آغاز گردید. «امیرعباس ابوطالبی»، معمار و سردبیر مجله‌ی ویلا ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران، "اهمیت تفکر در طراحی جزئیات" و "ملاحظات طراحی صنعتی" را در بهبود کیفیت معماریِ یک ساختمان برای جامعه‌ی معماری امری ضروری خواند و تبادلات حرفه‌ای میان معماران و طراحان صنعتی را در خلق آثار فاخر معماری سودمند دانست. آقای «بهمن جوادیان»، عضو هیئت داوران و رئیس هیئت‌مدیره‌ی کاماسیستم هدف از برگزاری این مسابقه را حمایت از نسل جوان و ایجاد ارتباط میان حرفه و دانشگاه عنوان کرد. وی هم‌چنین ترویج اهمیت و نقش جزئیات در ساختمان را برای جامعه‌ی معماری ضروری دانست. «پیام فیروزه»، مدیرعامل شرکت "کاما سیستم" به نیاز جامعه‌ی حرفه‌ای معماری به درک نقش و اهمیت این دو عامل اشاره کرد و افزود که «با تمرکز بر این جزئیات، معماران می‌توانند به این اطمینان‌خاطر دست‌یابند که طرح‌هایشان نه‌تنها از نظر بصری جذاب هستند، بلکه کاربردی، ایمن و مقرون‌به‌صرفه نیز هستند؛ افزون‌بر‌این، ملاحظات طراحی صنعتی، شامل درک چگونگی تولید محصولات و چگونگی بهینه‌سازی آن‌ها برای تولید است».
آقای «عباس افتخاری»، عضو هیئت‌علمی دانشگاه، طراح صنعتی و عضو هیئت‌داوران، نقش حرفه را در موفقیت طراحان پنج برابر نقش آموزش عنوان کرد و برگزاری این‌گونه از مسابقات را دریچه‌ای برای ورود دانشجویان به این حرفه دانست. او در ادامه بیان کرد که مسابقات طراحی در دنیای امروز با تمرکز بر روی جزئیات انگشت‌شمار دیده می‌شود و این حرکت را ستودنی خواند. وی این رویداد رقابتی را به مثابه یک کلاس درس دانست که در آن دانش مکانیک، فیزیک، طراحی، تجربه‌ی نصب، شناخت مواد و مصالح در شرکت‌کنندگان مورد آزمون و ارزیابی قرار می‌گیرد. آقای «کوروش دباغ»، معمار و عضو هیئت داوران از تلاش برگزارکنندگان برای نزدیک کردن حرفه و دانشگاه قدردانی کرد و جریانات علمی و تمارین معماریِ حال‌حاضر در جهان را در حرکت به‌سوی تخصصی‌تر کردن موضوعاتی دانست که شاخه‌های حرفه‌ای را از هم دور کرده است. او درگیر کردن دانشجو با محیط پیرامونش و "تلفیق تئوری با تمرین" را هدف اصلی شرکت در این‌گونه مسابقات عنوان نمود، ضمن اینکه آگاه کردن دانشجویان طراحی صنعتی به جزئیات معماری و ساختمانی را به‌خودی‌خود یک حرفه قلمداد کرد.
کوروش دباغ با اشاره به نام معماران شهیری هم‌چون «لوکوربوزیه»، «آلوارآلتو»، «جیو پونتی» و ... آن‌ها را استادان طراحی صنعتی، جزئیات ساختمانی و معماری داخلی نامید. او در ادامه گفت که میان طراحی صنعتی و معماری در کشور ایران پیوندی وجود ندارد و اضافه کرد که باوجود تولید نقشه‌های فاز دو در سطوح بالا، مصالح درجه‌ی یک، پیمانکاران چابک و منابع مالی نامحدود، امروزه استادان طراح جزئیات و یا "مهندسی نما" در معماری ایران نادر هستند و این‌گونه مسابقات باتوجه‌به تقاضاهای امروزی که برای افزایش کیفیت کارها در صنعت ساختمان به‌وجود آمده است، می‌توانند درنگی درباره‌ی این موضوع ایجاد کنند. او در انتها پیشنهاد داد که باتوجه‌به علاقه‌ی تعدادی از دانشجویان رشته‌ی معماری به تمرکز بر روی تکنیک‌های اجرایی معماری و سازه‌های آینده‌نگر، معیارها و ملاک‌های ارزیابی مشخص و هدفمندتری برای دوره‌های بعدی این مسابقه نوشته شود.
در ادامه از برندگان اول تا سوم این مسابقه تقدیر به‌عمل آمد و در کنار لوح تقدیر، جایزه‌ی نقدی در قالب یک چک در وجه حامل به ایشان اهدا گردید، سپس برنده‌ی رتبه‌ی سوم: «مسعود خرمی و امید شجاعی»، برنده‌ی رتبه‌ی دوم: «حمیدرضا صادقی» و برنده‌ی رتبه‌ی اول: «هانیه سیرجانی و جواد صفدریان» به‌روی صحنه آمدند و درباره‌‌ی ایده‌هایشان توضیحاتی دادند. در پایان رویداد نیز از شرکت‌کنندگان پذیرایی به‌عمل آمد و عکس یادگاری گرفته شد.

رتبه‌ی اول: «هانیه سیرجانی و جواد صفدریان» _ برنده‌ی 25 میلیون تومان جایزه‌ی نقدی 

Photo: Kiana Amirmazaheri

 رتبه‌ی دوم: «حمیدرضا صادقی» _ برنده‌ی 15میلیون تومان جایزه‌ی نقدی 

Photo: Kiana Amirmazaheri

رتبه‌ی سوم: «مسعود خرمی و امید شجاعی» _ برنده‌ی 10 میلیون تومان جایزه‌ی نقدی 

Photo: Kiana Amirmazaheri

از راست به چپ: «بهمن جوادیان، پیام فیروزه» _ کاماسیستم

Photo: Kiana Amirmazaheri

از راست به چپ: «عباس افتخاری، بهمن جوادیان و کوروش دباغ» _ هیئت داوران

Photo: Kiana Amirmazaheri

 

For media inquiries, please contact:
Name: Villa Magazine Editorial Board
Title: Co-Organizer and Press Relations Manager
Email: Info@villamagazine.ir
Phone: +98 880 24706