Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

Villa Stoliv

ویلا استولیو

موقعیت: مونتنگرو، کوتور، استولیو

معمار: دفتر معماری انفورما دی.او.او

کارفرما: پلوتو کپیتال

مصالح: آجر

تاریخ طراحی: ۱۳۸۹

تاریخ ساخت: ۱۳۹۱

مساحت زمین: ۱۴۰۰m۲

مساحت ساخت: ۴۲۳m۲

استودیو معماری: انفورما دی او او

معماران: نیکولا نواکویک، ماریلا پژیک

عکاس: دفتر انفورما و نناد مندیک

توضیحات:

"رد کردن تاریخ غیر ممکن بوده و پذیرش کورکورانه‌ی آن، بی حاصل و از دید هنری غیر قابل قبول است. شرایط اما در درجه اهمیت بالاتری قرار دارند. ما نه می‌توانیم گذشته را رها کنیم و نه می‌توانیم به راحتی از آن استفاده کنیم. سنت و آینده بواسطه‌ی تلاش‌های خلاقانه، مطالعه‌ی عمیق زبان معماری، روح و ممارست به دست می‌آید." پروفسور رانکو رادوویچ

در یک چشم انداز مانند خلیج بوکا کوترسکا، ساخت یک بنا با روشی فراتر از سنت گرایی می تواند چالش بزرگی باشد. این به مانند رشد در یک محیط قومی متنوع می‌ماند که تفاوت‌های شما برای آن به حد کافی پذیرفته و قابل درک نیست. در این وضعیت، ما باید تفاوت ها را ارج نهیم؛ و امروز، با تمام پیشرفت‌های اجتماعی، اقتصادی و تکنولوژیکی، باید در مورد چنین ساختاری که بازتاب دهنده‌ی زمان اکنون است، بدون آنکه «روح» محیط زیست طبیعی و محیط مصنوع  را به خطر اندازیم، فکر خود را گسترش دهیم.

ویلا استولیو در زمین غیر قابل دسترسی در روستای  ماهیگیری کوچک استولیو، واقع شده است، و در فاصله‌ی ۸ کیلومتری از شهر قدیمی کوتور در خلیج بوکا کوترسکا و مقابل زیست‌گاه  پرست قرار دارد. این موقعیت مکانی، منظره‌ی چشمگیری را ایجاد کرده که تأثیر بسزایی در روند طراحی ویلا داشته است.

رویکرد مطالعه شده و دقیق به تمام جنبه‌ها و نیازهای محیط و جامعه معاصر، به ما آن هدفی را داده است، که در بیان رایج و "خالص" خانه مطرح می‌شود. بنابراین، معماری این خانه محصول تحلیل عمیقی از مکان و همچنین خواسته‌های سرمایه گذار پروژه،"پلوتو کپیتال دوو" است ، تا یک طرح مبتکرانه با تأکید بر ذهنیت‌های یاد شده ایجاد شود. تمام این جنبه‌ها در یک نمای پیوسته‌ی صدف شکل خود را بیان می‌کند که به سمت چشم‌اندازها باز شده و فضای منحصر بفردی را  در درون و بیرون ایجاد می‌کند. رویکرد طراحی منحصر به فرد در دو جنبه اجرا می‌شود. در ابتدا، دیوارهای سنگی شعاعی سه قسمت اصلی ایجاد می‌کنند که بخش های کاربردی و ساختاری خانه است و در مرحله دوم وجود شیشه‌های بزرگ که محیط بیرون را به درون می‌کشد و یک ترکیب ظریف از فضای داخل و خارج را ایجاد می‌کند.

قرار دادن خانه ۴۲۴.۵ متر مربعی بر روی زمین بسیار غیر قابل دسترس، چالش بسیار بزرگی برای ما بود و همچنین به ما این فرصت را داد تا چند محیط جالب و با کیفیت در طراحی منظر ایجاد کنیم.

ویلا استولیو شامل زیرزمین، همکف و طبقه اول است. زیرزمین فضای دو پارکینگ، انبارکالا، اتاق لباسشویی و همچنین سالن ورزش و کارگاه شراب سازی را تأمین می‌کند. جالب‌ترین بخش جزئیات در تمام طبقات، پله هایی است که دیوارهای شعاعی را دنبال می‌کنند و در نتیجه باعث ایجاد پویایی در فضای داخلی می‌شوند.

راهرو موجود در طبقه همکف، ورودی اصلی را شامل می‌شود که به فضای سیال منحصر به فردی باز شده و اتاق نشیمن، آشپزخانه و اتاق ناهار خوری را در خود جای داده است. این راهرو مستقیما به تراس و استخر وصل می‌شود. در این طبقه سرویس بهداشتی و اسپا به همراه سونا، کمد لباس و دوش در ارتباط با استخر وجود دارد. در بخش پشتی این طبقه، آپارتمان مهمان با ورودی مستقل واقع شده است.

طبقه اول به‌سان "قلمرو شبانه" با دو اتاق خواب، یک حمام مشترک و یک اتاق خواب اصلی با کمد لباس و حمام خصوصی تعریف شده است. تمام سه اتاق خواب به تراس بزرگی دسترسی دارند که در یک قسمت از آن با تارپولین (پارچه چادری قیر اندود و عایق در برابر آب) پوشانده شده است.

 

برگردان به قلم هانیه فرج‌زاده

۲۶ آبان ماه ۱۳۹۷

معماران مرتبط: