Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

@فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

Villa Agava

پلان طبقه همکف

Villa Agava

پلان طبقه اول

Villa Agava

مقطع

ویلا آگاوا

موقعیت: کازابلانکا

مصالح: بتن

تاریخ طراحی: ۱۳۹۲

تاریخ ساخت: ۱۳۹۵

معمار: ادریس کتانی

همکار طراحی: یاسین الاونی, رشید المتاعی

معمار منظر: د هوئین

مهندس سازه: بت روئان

عکاس: فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

توضیحات:

این خانه در زمینی شمالی-جنوبی با نمای رو به خیابان کور واقع شده است که گشودگی نسبتاً بزرگی در کنار و پشت رو به باغ جنوبی دارد. طرح کلی پلان نتیجه قوانین شهری و نیاز به جاگیری دقیق بین خانه های مجاور در شرق است. جهت­گیری نامطلوب به سمت شمال در خیابان و وجود دیوارهای بلند اطراف محوطه فرصتی برای استفاده مجدد از برخی از ویژگی های خانه های سنتی است که در حین تداوم شفافیت زمانی و شناوری فضایی ممکن می شود.

ورودی منحرف کننده، که با مجموعه ای از تایلهای سنتی مشکی و خاکستری مایل به آبی به دوگانگی  آن تاکید شده و تضاد بین محرمیت و حفظ حریم خیابان و گشودگی و شفافیت در استخر و باغ را مستحکم می سازد. این اصل در سه سکانس در محوطه بنا تاکید شده است که شامل باغ معدنی در ورودی، سکانس آب در بخش پشتی و باغ گیاهی در جنوب که در ترکیب با دیوارهای محیطی به نحوی خاص تفسیری از حیاط ارائه می کنند. وجود یک پانل چوبی / شومینه در داخل که همچون یک محور به حفظ محرمیت فضای خدماتی در حین تداوم شناوری کاربرد کمک می کند. این پانل، لوحی چوبی است که شفافیتش با توجه به زاویه دید تغییر می کند.

این پروژه تلاش می کند که ایده های محرمیت و شفافیت، شناوری و عملکردی بودن و به کار گیری پالتی از مصالح مختلف خام و با بافت و رنگ غنی را در ترکیب با عناصر گیاهی که ترکیبی انتزاعی در خیابان اند به بازی بگیرد.