split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

split view mountain lodge

کلبه ی کوهستانی شکاف چشم انداز

موقعیت: بوسکرود، نروژ

معمار: گروه معماران رایلوف رامشتاد ، گروه معماری Reiulf Ramstad

مصالح: چوب

مساحت زمین: ۱۳۰m۲

عکس: سورن هاردر نیلسن

توضیحات:

 این اقامتگاه تفریحی در نزدیکی دهکده ی گایلو، که یک جاذبه ی گردشگری محبوب برای ورزش اسکی در دره ی هالنگدال می باشد، واقع شده است. اقامتگاه هایی که برای اسکی در نظر گرفته شده اند به همراه یک منطقه ی آزاد تفریحی، در اطراف این کلبه دیده می شوند. در فصل های دیگر، کوه های اطراف محل مناسبی برای کوهنوردی و سایر ورزش ها است.

یک خانواده ی چهار نفره و پیش بینی افزوده شدن نفر پنجم به آنها، یک برنامه ی دقیق را برای طراحی این کلبه ی کوهستانی ارائه نمود: چهار اتاق خواب، فضاهای مجزای نشیمن و نهارخوری، یک سالن برای جوانان و یک نیم طبقه برای کودکان خانواده. علاوه بر این، یک فضای الحاقی می تواند پذیرای مهمانان و پدربزرگ و مادربزرگ خانواده باشد.

واکنش ما به این نیازها، طراحی یک کابین با طرح مشخص و پوسته ی ممتد با روکش های چوبی در قسمت دیوارهای خارجی و بام بود، که در طول زمان زنگاری خاکستری رنگ بر روی آن ایجاد خواهد شد. حجم داخلی شامل یک کالبد اصلی است که اتاق خواب ها را در خود گنجانیده و در امتداد خطوط طبیعی چشم انداز اطراف قرار دارد، که حجم اصلی را به دو حوزه ی مجزای زیستی تقسیم می نماید. این تغییر دیدگاه در برنامه ریزی و استفاده از چندین سطح، این امکان را ایجاد نموده است تا ساختمان با شیب زمینه هماهنگ شود. حجم مجزای بخش الحاقی در امتداد کالبد اصلی قرار گرفته، که باعث می شود دیواره های شفاف بنا سه چشم انداز شکاف خورده را در معرض دید ساکنین قرار دهند.

از زیر حجم معلق شفاف می توان به درون کابین وارد شد. ابتدا به یک سرسرا از جنس بتن درجا وارد می شویم که به عنوان محدوده ی میانجی برای درآوردن کفش های اسکی و لباس های بیرون تعبیه شده است. یک پلکان چوبی از زیرزمین به سمت بالا آمده و به فضای گسترده ی زیستی گشوده می شود. این پلکان دارای سقف پیچیده ای بوده که از صفحات متعددی تشکیل شده است. در مرکز اقامتگاه تفریحی، و در جایی که بالهای مجزای کالبد اصلی بنا از یکدیگر جدا می شوند، آشپزخانه قرار گرفته است. پیشخوان آن که از بتن مسلح شده با شیشه ساخته شده است، در مرکز فضا معلق بوده و در انتها به شومینه متصل می شود. پله ها به سمت دو بخش مجزای نهارخوری و فضای استراحت پایان می یابند.

فرم بیرون زده ی سازه، چشم اندازه های بی نظیر کابین را قاب بندی نموده، و در عین حال بازشوهای کوچک تری را به صورت هوشمندانه در طول خود گنجانیده است که منظر کوتاهی از محیط اطراف را به ساکنین ارائه می نماید. سطوح بالا رفته ی فضای نشیمن و نهارخوری، محرمیت ساکنین را تامین نموده و فضاهای نشستن گسترده که درون دیواره های بیرونی تعبیه شده اند، راحتی هرچه بیشتر ساکنین را فراهم می نمایند. کف فضای داخلی، دیوارها و سقف، به طور همگن با چوب های بدون گره هماهنگ شده اند، درحالیکه تمامی قاب های بازشوها یا مخفی شده و یا به صورت مجزا تعبیه شده اند. توجه به جزئیات و کیفیت بالا، در تمامی قسمت های پروژه به چشم می خورد.

از طریق درب های کشویی که در طول سرسرای کالبد باریک اصلی قرار گرفته اند، می توان به هریک از اتاق خواب ها، همچنین به حمام و سونا دسترسی پیدا کرد. اتاق خواب اصلی به یک بازشو سه گوشه باز می شود که برای نمایان ساختن چشم انداز شبانه درون دیوار کناری گنجانده شده است. اتاق خواب هریک از کودکان دارای یک تخت مسافرتی برای مهمانان است. در انتهای سرسرا، سالن جوانان و نیم طبقه با چشم انداز مستقیم به شیب زمین اسکی، قرار گرفته اند.

این کلبه ی کوهستانی، از نظر فرم و مصالح، از ساختمان های سنتی نروژی الهام گرفته و به صورتی چشم نواز روی زمینه و منظر اطراف نشسته است.

معماران مرتبط: