MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

© جرمایا توماس

MeMo Villa

MeMo Villa

MeMo Villa

MeMo Villa

MeMo Villa

مِمو ویلا

موقعیت: سان ایسیدرو، آرژانتین

معمار: استودیو معماری بام!

مصالح: بتن

تاریخ طراحی: ۱۳۹۴

تاریخ ساخت: ۱۳۹۵

مساحت ساخت: ۳۸۰m۲

معماران مسوول: گونزالو بارداچ، ماتیاس موسکوئرو

تیم طراحی: گونزالو بارداچ، ماتیاس موسکوئرو، مارکوس گونزالز مازا، آنجلیکا ویشهیم

تیم طراحی محوطه: لوسیا آردیسون، آنا گارسیا ریچی، ایگناسیو الساندرو یاماساتو، پابلو روبیو، گابریل بورگوئنو

طراحی سازه: پدرو جیا

عکاس: جرمایا توماس

توضیحات:

 

مِمو ویلا در زمینی واقع در سان ایسیدرو، در محدوده شمالی ایالت بوئنوس آیرس در آرژانتین قرار دارد. کارفرمای این پروژه فردی است که بسیار به طراحی محوطه علاقمند است و به موضوع پایداری و محیط­ زیست توجه فراوان دارد. هدف از انجام طراحی آن بود که طی مراحل ساخت ویلا، از­ دست ­رفتن فضای سبز زمین پروژه به حداقل برسد.

با درنظر­داشتن چنین ایده­ ای، ما در بام! تصمیم گرفتیم به ­طور هم­ زمان بر روی معماری و طراحی محوطه کار کنیم. زیربنای این ویلا به باغچه ­ای سه­ بعدی تبدیل شده است که تمام طبقات را به هم متصل می­ کند.

طراحی مورفولوژیکی در این پروژه، از یک سو نتیجه ­ی پایبندی معمار به حفظ مساحت خاک نباتی و از سوی دیگر، ایده­ ی داشتن یک ورودی مختصر از درون پاسیو است. چنین طرحی فضایی توپوگرافیک با رمپ­ هایی سبز ایجاد می­ کند که طبقه همکف را به طبقه اول و سقف متصل می ­کند و تراس-باغی یکپارچه به ­وجود می ­آورد.

ویلا مِمو پروژه ­ای است که در آن مسیر معماری نقش بسیار مهمی را ایفا می­ کند چراکه باید در نظر داشته باشیم به کاربران دائمی و موقت این بنا مناظر دلنشینی عرضه شده است. چنین چشم ­اندازی، تصویری ثابت نیست بلکه متشکل از تصاویر متعددی است که با هم هم­پوشانی دارند و به هر یک از آن­ها به دقت فکر شده است.

ما به مفهوم پایداری در این پروژه نه به عنوان یک هدف، بلکه به عنوان یک مسیر نگاه می­ کنیم. از ­این ­رو، روند طراحی خود را بر اساس استانداردهای لیید (LEED) پایه­ گذاری کرده و مفاهیم دوام و اقتصاد که در کارهای معماری ما بسیار تاثیرگذار هستند را با هم ترکیب می­ کنیم و تلاش می­ کنیم کم­ترین تاثیر را بر روی محیط زیست و ساکنان آن بگذاریم و بدون به­ خطر انداختن نیازهای احتمالی نسل آینده، به نیازهای نسل امروزی پاسخ دهیم.

اولین قدم در راستای رسیدن به مفهوم پایداری، با انتخاب زمینی پایدار عملی شد؛ جایی که مالک بتواند در آن اکثر فعالیت ­های خود را پیاده و یا با دوچرخه انجام دهد و همچنین بتواند از گیاهان بومی در باغچه­ ها و پوشش ­های خود استفاده کند. با این رویکرد، چشم ­انداز طبیعی احیا می­ شود و پساب آب باران کاهش پیدا می کند.

سپس روند طراحی با رویکرد بیو-زیست محیطی و با توجهی ویژه به جزییات پروژه شروع شد؛ از موقعیت زمین گرفته تا جهت­ گیری آن، مورفولوژی حجم که با در­نظر­گرفتن مسیر حرکت خورشید ساخته شده است و تاثیر آن بر فضاهای مختلف برای استفاده حداکثری از انرژی خورشیدی، موقعیت استراتژیک گیاهان بومی و انتخاب مصالح عایق برای نمای معماری. 

برای بهره­ وری انرژی، پنل­ های خورشیدی را نه­ تنها برای تامین انرژی الکتریکی بلکه برای تامین انرژی گرمایشی و تهویه مطبوع نیز در نظر گرفتیم. همچنین، پنجره ­هایی با شیشه دی.وی.اِچ نیز اضافه کردیم که عایق­ بودن حرارتی ساختمان را افزایش می­ دهند. هردوی این روش ­ها به ما کمک می­ کنند تا مصرف انرژی را کاهش دهیم.

برای رسیدن به فضای داخلی ایده ­آل، طرح ما بر اساس فراهم ­کردن مقدار مساوی از نور در تمام فضاهای ویلا، عبور و کنترل تهویه، و دیدهای گسترده به باغچه  است که آسایش حرارتی را بهتر فراهم می ­کنند.

در تمامی پروژه ها ما تلاش می کنیم از مصالح بومی استفاده کنیم و با به کار گیری مواد باقی مانده، کم ترین میزان هدرفت را داشته باشیم. به طور مثال، ورودی این پروژه با مصالح باقی مانده از سازه ی ویلا ساخته شده است.

معماران مرتبط: