Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

Casa Avenal

ویلایی در آونال

موقعیت: پرتغال، آونال

کارفرما: منوئلا کوئیلو

مصالح: سنگ و چوب

تاریخ طراحی: ۱۳۷۹

تاریخ ساخت: ۱۳۸۰

معماران: کارلوس کاستان هیرا

عکاس: فرناندو گررا. اف جی+ اس جی

توضیحات:

با اینکه پیش از این طرح، مسئولیت پروژه‌ی متفاوتی در زمینی کوچکتر را به عهده گرفته بودم، ایده‌ای که برای آن پروژه داشتم را کنار گذاشتم تا با توجه به ابعاد بزرگتر زمین بتوانم ابتکار تازه‌ای در این طرح پیاده کنم، که در نتیجه امکان ساخت یک خانه‌ی یک طبقه فراهم شد.

اگرچه دستور کار مشابه پروژه‌ی قبلی را در پیش گرفتیم، ولی موقعیت موجود امکان افزایش بخش‌های سلسه مراتبی را به‌وجود آورد که به لحاظ فیزیکی و فضایی، امکان اجرای نوع دیگری از ساخت و ساز -سازه چوبی- را فراهم کرد.

برای آن‌که نمای لطیف‌تری از زمین و منظر آن به جنوب شرقی را مهیا کنیم، اندود غلیظ چوب درخت اوکالیپتوس را به طور کامل از بین بردیم.

این برنامه‌ی طرح ریزی، خانه‌ای با یک فضای بزرگ قابل پوشش را ایجاد کرد که در غیر اینصورت کنترل آن در یک طبقه سخت می‌نمود.

به منظور کاهش تفاوت‌های فیزیکی و ادراکی، تصمیم گرفتیم به عنوان راه حلی برای یک خانه‌ی یک طبقه، بنا را در یک قوس منظم سازماندهی کنیم، به صورتیکه تمام دیوارها -دیوارهای طولی و دیوارهای عرضی- به صورت همگرا با یکدیگر موازی شوند.

 دسترسی به خانه ازقسمت پشت به سمت شمال، جایی که پارکینگ سرپوشیده‌ی ماشین و فضای فنی نیز قرار دارد، صورت می‌گیرد. حجم منفرد و مستقل خانه که در واقع ترکیبی از دیگر احجامی است که به واسطه‌ی بام یکپارچه شده‌اند، در مقابل زمین قرار گرفته است. قسمت شرقی سه اتاق خواب و حمام و امکانات مربوطه را در بر می‌گیرد.

فضاهای عمومی در مرکز، در ارتباط مستقیم با گاراژ و فضای دسترسی، به ویژه شامل سالن ورودی، دفتر، آشپزخانه، سالن و اتاق غذاخوری، واقع شده است.

بخش غربی که اولین قسمت ساختمان است که در هنگام ورود می‌بینیم، شامل استخر سرپوشیده، اتاق تعویض لباس و اتاق مهمانی‌های خانوادگی است.

ساختار چوبی ریگا بر روی یک کفپوش بتونی و چندین دیوار سنگفرش محیطی قرار دارد. دیوارهای داخلی از گچ ساخته شده است. سقف‌های پوشیده از باریکه‌های چوب نمایان با قاب‌های چوبی برای در و پنجره‌ها کامل می‌شود. سنگفرش کف نیز به طور کامل از تخته سنگ ساخته شده است.

نمای بیرونی بنا از سنگ یکپارچه تشکیل شده است که این نمای منظم روی دیوارها و گوشه‌ها با گرانیت تقویت شده‌اند. بخش پیشین ساختمان، که به سمت جنوب دید دارد، به طور کامل از چوب و شیشه تشکیل شده است و فضای سایه اندازی را فراهم کرده است که به واسطه‌ی پوشش سقفی با تکیه بر ستون‌های چوبی متعادل گشته است. پوشش سقف تقریبا مسطح است و با استفاده از روکش مسی ضد آب می شود.

 

برگردان به قلم هانیه فرج‌زاده

۹ آبان ماه ۱۳۹۷