Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

© Atelier XYZ

Villa Renovation CC

Villa Renovation CC

Villa Renovation CC

Villa Renovation CC

Villa Renovation CC

Location: San Vito (CA), Sardinia, Italy

Architect: Matteo Foresti

Material: Concrete

Completion date: 2017

Built area: 260m2

Photography: Atelier XYZ

Story:

Secretly hidden behind its walls, the house remained quietly. Throughout a century, from a small house, the construction has grown: two shops, a bathroom and a few other rooms have invaded, little by little the patio.

The first step of the project was the main one: remove all unnecessary constructions. To get closer to the origins. Suddenly, the volumes got clearer. The thick stone walls were revealed. New openings generated a new circulation between the public rooms (living room, kitchen, dining room) and the patio. The first floor, where the common living room dominates the patio, offers privacy and silence to the rooms.

Between the inside and the outside, the white walls have become the silent background for the intense sunlight of San Vito.

Related architects: