Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

© Jeroen Musch

Villa Kogelhof

Villa Kogelhof

Villa Kogelhof

Villa Kogelhof

sections

Villa Kogelhof

Location: Noord-Beveland, The Netherlands

Architect: Paul de Ruiter , Paul de Ruiter Architects

Material: Glass

Completion date: 2013

Site area: 715m2

Photographs: Jeroen Musch

Story:

Villa Kogelhof is designed based on complete autarky: therefore the house will be energy neutral. By using several techniques, the villa has a comfortable climate all seasons, whilst being extremely energy efficient. It was an important wish from our client to create a simple, abstract, yet spectacular villa. The result is a composition; consisting of two square stacked volumes: one underground and one floating above ground. It is designed as an uncompromising glass box, supported by a steel V-frame.

Related architects: