Dune House, Jarmund

©Nils Petter Dale

Dune House, Jarmund

©Nils Petter Dale

Dune House, Jarmund

©Nils Petter Dale

Dune House, Jarmund

©Nils Petter Dale

Dune House, Jarmund

©Nils Petter Dale

Dune House, Jarmund

©Nils Petter Dale

Dune House, Jarmund

Dune House, Jarmund

Dune House, Jarmund

Dune House, Jarmund

Dune House, Jarmund

Dune House, Jarmund

Location: Thorpeness, Suffolk, England

Client: Living Architecture

Material: concrete, wood & glass

Design date: 2010

Completion date: 2011

Site area: 250m2

Architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Anders Granli.

Photographer: Nils Petter Dale, Ivar Kvaal

collaborating: Mole Architects Ltd

Story:

provided by the architect:

To get planning permission it was important to relate to the existing, typical, British seaside strip of houses. The roofscape, the bedroom floor, somehow plays with the formal presence of these buildings, and also bring into mind a romantic remembrance of holidays at bed- and breakfasts while traveling through the UK.

The ground floor is contrasting this by its lack of relationship to the architecture of the top floor.

The living area and the terraces are set into the dunes in order to protect it from the strong winds and opens equally in all directions to allow for wide views. The corners can be opened by sliding doors; this will emphasize the floating appearance of the top floor.